ПРОМОВИСАН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ
„ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2014“
28.08.2014


Традиционалну манифестацију у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“, коју организује Градска општина Палилула-Ниш, одржаће се у среду 03.септембра 2014.године и посвећена је  обележавању 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобађања Ниша у Другом светском рату, очувању историјског и културног наслеђа српског народа и успомене на велику храброст српских војника за слободу отаџбине.

По речима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2014“ отвориће у 20:30 сати, градоначелник Ниша, проф др Зоран Перишић а очекује се и поздравна реч  Епископа Нишког, господина др Јована.

На централној позорници, поред Палилулске пијаце, наступиће финалисти манифестације  КАРАОКЕ-ПАЛИЛУЛА фест 2014., ЛА КАМПАНЕЛА; Мешовити хор „Учитељска лира“, Црквено играчки ансамбл ''Бранко'', КУД „КОВИЉЕ“, Вукманово, ВОКАЛНИ АНСАМБЛ „КОНСТАНТИН“ НИШ, Етно група „Нишко Зоне“, КУД „Алија Јашаревић“, ПОП-РОК група „SO&SO. На конференцији за новинере, председник Џунић најавио је директан пренос програма (РТВ Белами) и специјалне госте званичног програма.

Од пратећих манифестација биће организаоване ПАЛИЛУЛСКЕ спортско-рекреативне АКТИВНОСТИ на „БУБЊУ“ од 29-31.08.2014 у организацији КК „Нониус“ и Савеза извиђача-одреда извиђача „Краљ Петар-Први“, Шаховски турнир младих, Међународни студентски позоришни фестивал „Урбан фест“-Палилулцима ће се представити ДИС Театар-Бањалука, Академско позориште Крагујевац. На Палилулској пијаци, 3.септембра биће организована ИЗЛОЖБА рукотворина, уметничких предмета и Фестивал вина уз учешће око тридесет излагача; промоција Палилулских новина бр.5/6; програм „Чика Жикин корнер“ у улици Епископској.

Овим поводом, на Палилуској рампи и у Епископкој улици, осим учесника културно-уметничког програма, од 19:30 сати окупиће се више хиљада Нишлија-Палилулаца и бројни гости из других средина. Нишка Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша. Манифестација „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“ традиционално се организује почетком јуна месеца, у оквиру обележавање Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“ али је ове године њено одржавање померено за 3.септембар, због елементарних непогода-великих поплава које су задесиле нашу земљу током маја и јуна месеца. (Д.В)